deltävling 4, 28 februari, malmö

tjabba. lite sent ute idag, men jag har ju varit borta sen sett på tv hela kvällen så jag har inte lyssnat på låtarna förrän nu. rekord.
HÄR kan man lyssna på låtarna och här är mitt utlåtande, yes?

Agnes - Love love love
mm, jag gillar agnes musikstil. discopop. även denna låt är  härlig, dock sätter sig inte refrängen på hjärnan vilket är tråkigt, man vill ju gå och lalla på den lite. men jag gillar den ändå och hoppas hon gör ett kanonframträdande för detta är ljuv musik i mina öron.
4 av 5

Star Pilots - Higher
här, sörru, hade jag skyhöga förhoppningar. jag tokälskar "in the heat of the night" och johan becken är så svinans grym så det är inte klokt. början av refrängen låter (kanske lite för?) likt velvet's dänga "take my body close". men johans lymla pipa väger upp det. men lika bra som "in the heat of the night" är den ju inte, icke sa nicke. kanske växer, men just nu är jag lite smått besviken, jag hade hoppats på att få ge en solklar femma.
3 av 5

Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går
uäk, tänkte jag när jag läste att hon skulle vara med. är inget större fan av gotländska pensionärer som sjunger vaggvisor. dock lät det bättre än väntat, faktiskt. klart bättre än sussie tapper i alla fall (herregud, hur kunde hon gå till andra chansen?). men nä, inget för mig.
2 av 3

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing me tenderly
detta tyckte jag lät mycket intressant. det känns som dom passar som handen i handsken att sjunga med varann, på nåt sätt. kan bli mycket farliga. jag gillar't, den är lite annorlunda. skön. dock skulle det kännas väldigt sjukt om man skickade maria som kom femma i ESC redan förra året för norge. så vinna får den inte göra, men mysig att lyssna på.
4 av 5

Thorleifs - Sweet kissin' in the moonlight
"men fy friden, vadfalls?!" var troligen min första tanke när jag läste att dessa skulle delta i tävlingen. men jag måste erkänna att det svänger! känns lite som eloise för 60+. refrängen är ju helt klockers. det är ju nästan så man blir lite buggsugen alltså.
4 av 5

Sarah Dawn Finer - Moving on
denna kvinna, alltså. sicken lymla pipa hon har. detta, mina vänner, hade jag höga förhoppningar på redan från början. ojojoj. har sett bilder från repetitionerna också och det är en riktigt mäktig show hon kommer bjucka på. hissar, fläktar och solnedgångar. kan ju inte gå fel. speciellt inte med den rösten. jösses. den växer ju mer jag lyssnar också, plus att den säkert kommer vara tusen gånger bättre live när man hör hela låten och ser framträdandet. enligt vad jag läst och hört är denna segertippad till och med. det tror jag dock inte, men blir det ingen finalplats blir jag rent av arg.
4,5 av 5 (när jag ser helheten tror jag dock på en femma)

Next 3 - Esta noche
men kära nån, skäms de inte? "oh sexy girl, tralalala, esta nocheee". dislike, dislike, dislike!
1 av 5

Malena Ernman - La voix

jag + opera = astma. ew. dock är detta faktiskt rätt bra för att innehålla opera. big fat minus dock för att man inte kan sjunga med i refrängen, dels för, tja, det är opera, och dels för att den är på franska eller italienska eller nåt annat skit. ah. helt kass är den ju inte. jag är snäll idag.
3 av 5

såhär HOPPAS jag att det kommer gå:
final: sarah dawn finer - moving on
final: anna & maria - killing me tenderly
andra chansen: thorleifs - sweet kissin' in the moonlight
andra chansen: agnes - love love love

såhär TROR jag att det kommer gå:
final: sarah dawn finer - moving on
final: thorleifs - sweet kissin' in the moonlight
andra chansen: anna & maria - killing me tenderly
andra chansen: malena ernman - la voix

spännande.
nu ska jag sova.
adjö.
- h

falun är köng

oh god. jag la mig halv tolv igår, somnade inte förrän efter två skulle jag tro, och skulle upp strax innan åtta för att fixa i ordning innan bussen till falun gick 9.05. skapligt trött man var då, må jag säga. inte kunde jag sova på bussen heller, men det gick bra ändå.

men kära nån vad jag har handlat. när jag är och shoppar brukar jag bara köpa kanske en tröja och nåt annat litet, men den här gången blev det verkligen kassar all-over-the-place. hyfsat pank är jag också inför kommande månad. men ändå inte helt, jag har kanske 3-400 kr kvar tack vare februaris sparande, så. dessutom fyller jag år i mars så mig går det nog ingen nöd på, huhu.

och om någon undrar (vilket det inte är, men ändå) vad jag köpt, så kan jag tala om att jag köpte stövletter (nedsatt från 399 till 49kr. inga vardagsskor, men ett sånt fynd tackar man inte nej till), skinnjacka (grymt skönt att byta ut den lökiga dunjackan mot skinnjackan i dagens soliga väder kan jag tala om!), tröjor, diadem, foundation, olagligt snygga muffinsformar á la leila lindholm, lite scrapsaker, och säkert nåt mer också som jag glömt för tillfället. dunderbra dag i alla fall, bra mycket roligare än att åka till gävle som man alltid är till annars. lite osis att det bara går en buss hem på hela dagen, vilket gjorde att när vi var helt slut och ville hem var det två timmar kvar tills bussen kom. dock löste vi det problemet med att gå till biblan och ta det lugnt ett bra tag innan vi gick till hållplatset. riktigt mysigt, faktiskt.

sen har jag äntligen letat rätt på ett sommarjobb jag vill söka så jag måste försöka samla mod till måndag och ringa då och höra. får jag inte jobb där vet jag inte vad jag vill söka, verkligen ingenting annat lockar. störigt.

jaja, jag återkommer alldeles strax med mitt utlåtande av melodifestivalbidragen.
- h

smartskaft

jag är ju dum på riktigt, jag. här har jag suttit och varit rastlös i två dagar och inte ens haft en tanke på att man faktiskt kan åka och göra något? som tur var kom jag på det innan helgen i alla fall så nu har jag fått med mig lillasyster att åka till falun imorgon och handla. tummen upp. nu slipper jag ligga och dega precis hela lovet, i alla fall. gött mos.

jag ska nog ta och skriva en liten inköpslista innan jag börjar se ghost whisperer.
adjö
- h

trött och sliten

buhu, jag känner mig alldeles seg och slö idag. jättejobbigt. har sett ett på rymmen-avsnitt, pilotavsnittet av supernatural och har nu ice princess och ett avsnitt av ghost whisperer kvar att se innan jag är totalt rastlös igen. kul. not. undrans om jag ska sitta hela dan och knarka serier på youtube så jag slipper tanka. vi får se.

måste också säga att igår kom det efterlängtade lilla kusinbarnet! en liten gosse vart det, skoj skoj! :D så nu finns det ett kusinbarn i sundsvall och ett i jönköping för min del. typiskt på de långa avstånden. morr.

min gamle far fyller år idag också, gratulationer.

nä nu ska jag fortsätta min sorgliga ursäkt till liv och fortsätta knarka lite serier.
adjö
- h

dagens sommarchock, 090225



eric hutchingson - rock & roll
tänkte bryta av min kyle-xy-soundtrack-tipsar-noja med en riktig sommarsvängar-dänga.
jag älskar den här. åh, glad i själen blir jag. jag ser sol och sand framför mig.

ipred

jag ligger i soffan och skulle mysa med lite psych-avsnitt, så råkade jag fastna vid en debatt om ipred-lagen på 2:an. jag känner mig som 40+. den gubben som pratade nyss tyckte jag hade mycket bra att säga, faktiskt. har för mig att han var från miljöpartiet. han sa bland annat att nedladdningen har lett till att många fler går på konserter nu för tiden, vilket ger mycket pengar till artisterna även fast skivförsäljningen minskar. så nu kom det nån lymla tantalura och jämför nerladdning med att kopiera böcker och ge till sina vänner. damp.

mamma fick en smärre chock när hon såg mig ligga och se på debatt. jag förstår henne.
nu ska jag koka te.
adjö
- h

snyft och godnatt

kyle xy tar kol på mig. har legat och bölat som en get. så går det när man inte har något eget liv och får nöja sig med följa andras. patetiskt.
men nu har jag sett alla avsnitt i alla fall så jag ska sluta tjata om denna underbara serie nu, så ni kan vara lugna.

nu står jag i valet och kvalet om jag ska börja följa greek eller supernatural. det skulle vara skönt med en lättsam och rolig serie, typ psych, som man inte blir deprimerad av efter varje avsnitt. tips? yes please

elvis has just left the building

här sitter jag och är deprimerad över att det bara är sju avsnitt kvar på hela kyle xy-serien och vill vara social efter att ha suttit framför tvn tre dar i streck (dude, det här är patetiskt) så kommer jag på att oj, jag ska ju på bio om en kvart. så kan det gå.

dock kommer jag väl ha samma problem imorgon. och då kommer jag troligen inte ens ha kyle att kika på vilket kommer göra mig rastlös. hjälp mig. tips?

adjö så länge
- h

dagens gåshud, 090224



shawn hlookoff - she could be you
alltså hjälp. jag ryser. jag smälter. det här är en sån där låt man bara vill ligga ner, sluta ögonen och lyssna på ordentligt för att kunna ta till sig den helt. klockers.

Take a step and come out of the shade

Take a step and come out of the shade
I can tell you're no longer afraid
I'm helpless without your warming smile
Take a step and come out in the sun
I can tell it's already begun
I'm helpless without your warming smile

hej. okej, dagens tre sanningar. ett, jag har hittat en av världens finaste låtar skulle jag tro. kommer upp som "dagens" strax. två, jag hatar jessi i kyle xy. jag vet, ett starkt ord, bla bla, men jag gör verkligen det. jag vill strypa henne en smula. och tre, jag känner mig ohyggligt osocial, det är tråkigt.

som vanligt har jag inte mycket mer att komma med eftersom att jag, gissa tre gånger, ding ding ding and we have a winner, just det, ser på kyle xy dagarna i ända. så jag fortsätter med det, då.
adjö
- h

dagens feelgood, 090223



vega4 - life is beautiful
kyle xy måste ha världens bästa soundtrack. kyle och one tree hill. seriöst, nästintill varje låt som spelas i den serien vill jag lägga in på min ipod. nu senast föll jag för denna. smått ironiskt nog har den både varit med i kyle xy och one tree hill, vilket bevisar varför jag tycker som jag gör. den här låten är så grymt maffig. måste tag mig en låtfixardag imorgon och kirra massa kyle-låtar, som denna och massa perishers. I like.

man, I suck

förlåt, men jag har verkligen ingenting att blogga om now-a-days. det exakt enda jag gör om dagarna nu är att glo på kyle xy och så. I have no life, yes? men jag ligger så lång efter, bara på mitten av säsong 2 och det finns 3 stycken. och första mars eller vad det är träder väl IPRED-lagen in om jag inte missminner mig så då måste jag ligga lågt ett tag tills jag vet ifall det är lugnt att tanka eller måste sluta tanka cold turkey, vilket skulle resultera i min död.

men att det ska ta sån lymla tid. alla avsnitt av kyle från säsong 1 till säsong 2 avsnitt 10 har gått snabbt att tanka, eller ja, i alla fall med tanke på vårat stenålders-söliga internet. sen vid avsnitt 11 bara skiter det sig. för lite seeders eller nåt, är inte så hemma på det här med torrents. men dude. avsnitt 11 tog bokstavligen hela dagen att få hem. det är dåligt, riktigt friggin' dåligt. så medan avsnitt 14 håller på att laddas nu, ser jag på prom night. folk säger edn är kass, passar mig alldeles utmärkt, jag vågar nog inte se allt för läskiga filmer. det ska vara lagom. man ska tycka det är obehagligt och spännande men inte bli livrädd. speciellt inte när man kollar själv, som jag gör. usch.

imorgon blir det bio med min moder och min fader. spare me the loser sign, beck och wallander är vår grej. biofilmerna brukar vara lite bättre än direkt-på-dvd-filmerna också. ska bli spännande. senast jag såg wallander på bio höll jag på att dö lite. "mastermind" är så lymla obehaglig. rysningar över hela kroppen. lätt bästa wallander-filmen, utan tvekan.

nu ska jag försöka koncentrera mig på filmen. har ingen text så jag missar lite handling, men ändå.
adjö
- h

dagens comeback, 090222



the perishers - my heart
har alltid älskat denna låt, men det var ett litet tag sen jag lyssnade på den senast. men nu, under ett avsnitt av kyle xy spelades den och jag fick sånt återfall så det är inte klokt. har kollat igenom vilka låtar som spelas under alla avsnitt och upptäckt att det är massor med perishers-låtar med. så linnea, om du läser detta, börja kolla du med ;) hähä

tv-nötar-söndag

åh kära nån. jag är så fast i kyle xy så det är inte klokt. synd att det bara är 10 avsnitt på säsong 1, jag är redan halvvägs och när det tar slut kommer jag få kyle-abstinens. jobbigt. men ändå. håller i skrivande stund på att tanka avsnitt 5. jag hade sån lymla tur att alla avsnitt fanns på tankafett och det är ungefär den enda sidan det går hyfsat snabbt för mig att ladda hem ifrån. nu går det lite trögare att ladda hem avsnitt 5 av någon outgrundlig anledning så jag har varit lite rastlös nu igen. men så kom jag på en briljant idé. för några veckor sen hade jag pippi på att tanka fångarna på fortet och på rymmen, dock blev det nå tog när jag skulle ladda hem avsnitt 3 och 4 av på rymmen, som laddades klart men det blev bara svart, ingen bild eller ljud. så jag gav upp och fick pippi på film istället. men NU, när jag tog upp nerladdningarna på de avsnitten igen funkade det! jag måste lyckats joxa till det på nå vis innan men nu fungerar det felfritt så jag ska se på lite på rymmen nu tills kyle laddar klart! underbart.

det är ett extra roligt avsnitt nu med. både tobbe trollkarl och ica-ulf är med i varsitt lag + att hjalle och heavy är spårhundar. kan ju inte bli bättre.

och som om inte det vore nog att knarka på rymmen och kyle xy, så har jag mycket mer att se på dagen till ära - det är ju oscarsgalan inatt. problemet är att den börjar 02.30. jag sover troligen då. därför tror jag att jag kommer spela in det och se på det imorgon bitti istället, som jag brukar. eller som jag brukar var väl att ta i, men jag har gjort det de senaste två åren eller nåt och kollar inte på HELA galan, blir det segt spolar jag och tittar på de roliga prisutdelningarna. årets manliga biroll måste bli heath ledger. fy vad dåligt annars. tänk om någon annan vinner över honom, så måste den stackars kraken gå upp på scen och känna sig dum, typ. asch. hoppas det är bra låtar som tävlar om årets soundtrack eller vad det nu kallas också. förra året var det bara bra stuff - august rush, förtrollad och once.

aja, nu ska jag fortsätta kolla.
adjö
- h

dagens nattmysare, 090221



josé gonzalez - heartbeats
har inte haft någon speciell nötlåt idag så jag kollade igenom playlisten lite snabbt och fann den här gamla dängan, den går aldrig ur tiden alltså. lika underbar varje gång. klockers. enjoy.

mello

oj. drygt 7 timmar sen mitt senaste inlägg. bad, hanna, very bad. men nu är det melodifestivalen och jag kommer vara ännu mer oaktiv. förlåt. sen ska jag nog försöka ta mig i kragen och röja lite på rummet, ser ut som World War III där för tillfället. sen är det såklart veronica mars. I've got a lovely evening to look forward to, yes. IH där kom introt, måste kila.

adjö
- h

KYLE XY

jag har alltid velat se den serien. jag kommer ihåg när jag såg trailern på femman inför seriestarten för längesen och jag fastnade direkt, men det gick på nån dum tid så jag missade varje gång. har inte orkat ladda hem heller, för det är så många säsonger och det tar så lång tid och tar upp mycket plats. men nu ÄNTLIGEN visas serien från början på femman. första avsnittet pågår i skrivande stund, sista reklampausen nu. jag är fast, såklart. att kyle ser ut som har gör, gör ju inte saken värre heller, om man säger så. kul med en ny serie att följa nu när både gossip girl, one tree hill och scrubs har uppehåll i usa.

en stor fet puss på den här serien.
- h


dagens upptäckt, 090220



jonathan fagerlund - playing me


förr i tin, kanske 1-½ år sen, när jag satt på youtube och sökte på lite gammalt musikfolk så märkte jag att jonathan fagerlund hade gått och släppt en singel. lyssnade på låten + nån mer som fanns på tuben, men jag fastnade aldrig riktigt för dom. tyckte han var bättre som liten när han var med i super troupers. men nu när jag lyssnade på både den här och "dance in the shadows" igen så fastnade jag för båda två, hihi. men mest den här, "playing me".

enjoy.


men herregud



före - efter

den kvinnan skrämmer mig

baka liten kaka

jag vill baka chocolate chip cookies. hoppas verkligen att mamma svänger in på ica och kirrar råsocker så jag kan baka ett lass. hittade denna version av choco chip cookies på marthastewart.com, "soft chocolate chip cookies". låter inte helt fel och ser gudomligt smarriga ut. jag måste testa. helt klart. får baka ett gäng innan let's dance.


deltävling 3, 21 februari, leksand

holy macaroni. är det redan fredag?! jag som brukar hänga på låset på svt.se tills klockan blir 13.10 så man får börja lyssna på låtarna - idag hade jag glömt bort det helt?! vad är detta. kan vara för att jag har varit hemma idag, men ändå. det känns som en torsdag eller nåt. aja, jag kom på det till slut i alla fall så HÄR kan du lyssna och här är mitt utlåtande:

Velvet - The Queen

jag brukar inte gilla velvet. suckade högt när jag läste att hon skulle vara med. dock tycker jag faktiskt denna låter helt okej. dock har jag läst att det låtit riktigt riktigt falskt på repen, så vi får se hur det blir live. det rycker lite i dansmusklerna när jag hör låten, dock. absolut ingen vinnare, men kan säkert vara skön att lyssna på.
3 av 5

Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I got U
det här är nice. sommar ut i fingertopparna, för vad är väl mer sommar än reggae? hur det än går för låten i tävlingen kommer jag most certainly knarka denna i sommar. I like I like. passat dock kanske inte riktigt in i sammanhanget, kanske.
3,5 av 5

Molly Sandén - Så vill stjärnorna
alltså kära nån. sicken lymla pipa tjejen har. obegripligt. mysig ballad, sjuttiåtta gånger bättre än shirleys kalkonlåt, kalas kalas! tror detta blir bra mycket bättre live också. när man får höra hela tjuttaballongen. utan tvekan.
4 av 5

E.M.D - Baby, Goodbye
detta är inte vad jag väntade mig av grabbarna grus. jag tänkte mig en ny jennie let me love you-dänga som man inte kan låta bli att älska lite i smyg och som snabbt sätter sig på hjärnan och är trallvänlig. det här är också bra tycker jag, fast på ett annat sätt. det är lite mer vincent-stuk över den här kan jag tycka, och det är ju lymla nice. passar kanske inte mattias och erik's mesiga röster så bra, men för danny passar den som handen i handsken så det funkar ändå. det står mellan 3,5 eller 4 i betyg... jag ger 3,5 nu och är det bra live också blir det en fyra (eller kanske mer, vad vet jag)
3,5 av 5

Mikael Rickfors - Du vinner över mig

ånej. jag hade hoppats lite på den här, faktiskt. "jag ska köpa vingar för pengarna" är skön. men det här alltså. så dåligt. bottennapp, gubben där. blä.
1 av 5

Maja Gullstrand - Här för mig själv
när jag läste att hon skulle vara med blev jag lite glad i själen, jag tycker hon är skön. har en gammal fame factory-platta där hon sjunger "dröm på posten", den är så mysig. den här låten gör mig inte besviken. mysigt är ordet.
4 av 5

Sofia - Alla

har ingen aning om vem detta är, men när jag lyssnade på låten blev jag positivt överraskad. låter som ett ESC-bidrag från nåt annat land. jag gillar't. synd att hon sjunger på grekiska eller vad det nu var, för jag förstår inte ett ord. men melodin var helskön. synd, det kommer troligen kosta henne en final/andra chansen-plats. hade hon sjungit på engelska hade det nog varit en helt annan sak, men det är vad jag tror.
4 av 5

BWO - You're not alone

denna och mollys låt verkar vara "proffsens" favoriter. jag hatar BWO av hela mitt hjärta, men tänkte att om det är en ballad kanske den går att lyssna på i alla fall. icke. jag förstår inte deras storhet. jag tycker den här är svintråkig och ooriginell, och jag är ändå ett enormt fan av mainstream-pop som är det opersonligaste man kan komma på. detta går inte hem hos mig, icke. vinner dom så dör jag. fast det skulle vara lite kul ändå om de vann och gick till ESC och de skulle floppa totalt. alexander bard som kommer vareviga år och säger "men vi är så stora i europa, vi skulle lätt vinna, synd att inte svenska folket förstår det", i princip. att se deras miner då. wuuuhu. jaja, skitsamma. i min värld, BWO - ni hänger löst.
1 av 5

såhär hoppas jag att det kommer gå:
final: Molly Sandén - Så vill stjärnorna
final: Sofia - Alla
andra chansen: E.M.D - Baby, Goodbye
andra chansen: Maja Gullstrand - Här för mig själv eller Velvet - The Queen

såhär tror jag att det kommer gå:
final: BWO - You're not alone
final: Molly Sandén - Så vill stjärnorna
andra chansen: Velvet - The Queen
andra chansen: E.M.D - Baby, Goodbye

må så gott.
- h

på bättringsvägen!

hej! nu är jag på blogghumör igen efter att ha legat sjuk i hela fem dagar. shit. har aldrig hänt, tror jag. usch, nu har jag väl varit så oaktiv här på bloggen att de få som läse bloggen innan har springit iväg och kommer aldrig mer igen. men det hoppas jag verkligen inte är sant!

hugaligen, jag har massor med filmer jag borde se men inte orkar se på. varför blir det så? så tar dom upp massa plats på hårddisken. jag måste kirra lite dvd-skivor och bränna ut en hög. men det är dyrt. typiskt. PLING sa det nu och en till film har laddats klart. jag kan liksom inte hålla mig, jag måste ha allt på samma gång. denna gången var det "yes man" med jim carrey. och utöver den har jag ett tiotal till filmer jag inte tittat på ännu. kors i taket, jag har mycket att ta i tu med under lovet.

jag är oerhört sugen på att baka chocolate chip cookies. jag skrev upp ingredienser på inköpslistan som mamma köpte för några dagar sen, men nu upptäckte jag att hon råkat köpa flor-råsocker istället för strö-råsocker? det funkar ju inte. måste säga till henne att byta eller nåt när hon kommer hem på lunch strax, så kanske jag kan baka ett lass på kvällskvisten istället. måste fixa över "leif"-filmen på usb också så kan vi sitta nere i min soffa och skratta åt galenskaparna och käka nybakade cookies. skulle inte sitta helt fel.

snart måste jag duscha. fy friden vad äckligt vedervärdigt vidrig jag är just nu. har inte haft någon ork i kroppen de dagarna jag varit sjuk så jag har inte orkat duscha. FRUKTANSVÄRT äckligt. jag drömde i natt att jag åkte till skolan utan att duscha kvällen innan så jag såg ut och luktade såhär. usch, en mardröm utan dess like.

denna bild får avsluta dagens update. aj, aj och åter aj. nog för att jag alltid varit anti rihanna, men inte ens hon är värd att bli utsatt för något sånt här. och chis brown är gärningsmannen. det skär i hjärtat. jag kan inte sluta lyssna på "with you" och "forever", det går bara inte. måste tänka mig att det är någon annan som sjunger. usch, vidrigt.


liten update

blä, jag känner mig som ett troll. ingen skola imorn heller. jag ligger i sängen och smockar i mig saft och bullar.

idag har jag väl mest bara legat i soffan och gjort ingenting. sett klart på scrubs, kollat på lite en ängels tålamod, tittat på huset fullt, och så. började även titta på ciao bella men den sög så jag knäppte av. däremot hittade jag idag massor med filmer jag vill ladda hem så jag tror jag ska göra det i natt. bl. a prom night, nick and norah's infinite playlist, leif (med galenskaparna! en av de få filmer med dom jag inte sett än), mfl. men det blir nog dom till en början i alla fall.

resten av dagen har jag sovit, ungefär. det var meningen att jag skulle  vila lite framför tvn efter att ha suttit hela dagen vid datorn, men sen råkade jag somna och sov som en stock från att mamma kom hem kring 17.15 till kanske sista 20 min av bygglov, dvs 20.40. jag har nog aldrig sovit middag så länge. kanske högst en timme. nu blev det ungefär 3,5 timmar. lite skillnad. undrans om jag kommer kunna sova inatt, ja.

jag avslutar inlägget med omslaget till nick and norah's infinite playlist. bara omslaget för att jag måste se filmen. kors i taket.

SJUK

jag är sjuk och less på allt runt omkring och orkar inte uppdatera bloggen just nu. okej?

jag dör






jag dör. jag kräks. vad håller människan på med. är hon på riktigt?!
jag kommer drömma mardrömmar, jag lovar. uäk.



dagens rysare, 090215



lasse lindh - du behöver aldrig mer vara rädd

gick egentligen in till svt:play för att leta rätt på lasses framträdande med "jag ska slåss i dina kvarter", men hittade denna. alltså jag ryser, så FRUKTANSVÄRT bra.

I'm still standing for hope and glory, I'll be fighting for my love story

tjena. la mig sent, vaknade tidigt. har sett på veronica mars som jag spelade in igår, nog för att jag sett det innan, men det var längesen nu. nu ligger jag och snörvlar, känner mig febrig, har ont i halsen, nyser stup i kvarten och är småhostig. hoppas det håller sig på småhostig-nivån i alla fall, att hosta så man inte han andas är bland det vidrigaste som finns, känns som man ska spy, vilket i sin tur är nummer ett på värsta-som-finns-skalan i min värld.

undrar vad jag ska göra nu. jag är för matt och klen för att orka städa rummet eller något annat viktigt, se på film har jag ingen ork till och inte heller att läsa twilight. hoppas mamma kommer hem snart och att hon har lånat blixten till kameran åt mig så jag får nåt att pyssla och experimentera med. funderar på att klicka hem en fjärrutlösare till kameran med, 109kr är ju ingen större summa. skulle vara kul att ha en, men jag vill ha ett statil med... detta kommer bli dyrt och jag är ungefär pank.

nu ska jag fortsätta lyssna på måns aka mums-mums.
denna låten har bannemig vinnarpotential.
snörvel och adjö
- h

why, God, why?!

jag blir inte klok på mig själv. varför, VARFÖR tvingar jag mig själv till att se tjejfilmer när jag vet att jag bara blir arg och deprimerad efteråt? typiskt mig. på alla hjärtans dag också, ännu värre. under filmen smälter man ju, men efteråt kommer ilskan som en smäll på käften. dagens film jag känner en stark hatkärlek mot är "angus, thongs and perfect snogging". en väldigt störd film egentligen, var nära att stänga av i början för den var så. udda. men sen. oh sweet mother of god. jag dog. smälte som ett paket bregott på playan. och nu kommer ilskan och depressionen. melodifestivalen får bli botemedlet för stunden. det värsta är att ser man en tjejfilm vill man bara se fler....och fler...och fler, vilket bara gör saken hundra gånger värre.

självklart känner jag ett stort behov att se "it's a boy-girl thing" nu också. har inte sett den sen i somras eller något. jag borde försöka stå emot, men jag är så lymla klen.

adjö
- h

this sucks

hej. jag är så galet rastlös. jag borde ha massor att göra. men här ligger jag i soffan och gör absolut ingenting. jag fotade lite på förmiddagen, men det är det enda jag gjort under hela dan, ungefär. och som om inte det vore nog är det alla hjärtans dag, den mest deprimerande dagen på hela året. blä, gå och dö. och som om inte det vore nog så tror jag att jag börjar på att bli sjuk. har varit lite småkrasslig i halsen några dar nu för både mamma, pappa och adina har varit sjuka, men det har inte brutit ut för mig liksom. som vanligt. men nu har jag börjat nysa (och det är så gälet konstigt i min hals när jag nyser, det gör så ONT, som att nån rycker hårt i nånting inne i halsen, nåt rep typ :o), är fortfarande krasslig i halsen och nu känner jag mig febrig också. det går ju bara utför detta. uäk, jag har massor med filmer jag borde se på men jag har ingen ork. absolut ingen ork. så less jag blir.

jag vill fota. det är det enda jag är peppad till att göra. men jag har dålig fantasi + att jag fotat allt som går att fota här i krokarna redan. jag vill fota människor. försökte få mamma att ställa upp på en liten photoshoot, men hon är trött och sjuk och orkade inte fixa i ordning sig. mest är jag peppad till att fota syskonen mårtensson (andré, gabriel, jonathan och stina), men när jag pratade med andré var några på kalas så det gick inte, plus att det kanske inte är det smartaste att dra hit dom när det är förkylningsbaciller på varenda kubikmillimeter i hela kåken. jag är desperat, jag vill fota. kom hit, först till kvarn, huhu.

näe nu har jag absolut ingen aning om vad jag ska göra för nåt.
adjö
- h

dagens humor, 090214



johan glans på raw comedy club
kom på att jag glömde en dagens igår, så istället för att lägga upp två låtar idag så lägger jag upp ett johan glans-klipp från raw jag såg igår på femman, alltid lika klockers. en låt kommer senare idag.

the way that it unfolds is yet to be told

tjenixen. kort dag i skolan idag, gött. undrans, ja, hur det gick på företagsekonomiprovet. marginal är för mig en gåta, kluddade bara ner nåt på sista, huhu. kan ha gått hur som helst, flipp eller flopp. men nu ska jag inte grubbla mer över det, nu är det en kort helg sen på tisdag är det svenskaprov som jag kommer faila något så kopiöst.

nu ser mamma och jag på win a date with tad hamilton på femman. åh, jag älskar den filmen. så hejdlöst klyschig och förutsägbar men OH MAMA I luv it so bad. jag kommer ihåg när jag kom hem med vhs:en från dollarstore för några år sen och skulle se den, såg 20 min och knäppte av för jag tyckte den verkade så totalt rikskass. sen nåt år efter fick jag för mig att se den ändå och föll pladask. tänk så olika det kan vara. undrar hur många gånger jag sett den sen dess. hm. bra soundtrack är det också!

snart är det let's dance-resultatet också som vi måste se. heja morgan och magnus! och hoppas inte george ryker, han har ju ryckt upp sig i dansandet faktiskt, det går framåt. kitty kan få hälsa hem, uäk, sicken dryging.

nu ska jag fortsätta njuta av filmen.
adjö
- h

deltävling 2, 14 februari, skellefteå

Äntligen! Imorgon är det melodifestivalen igen och käre lasse lindh är med vilket gör detta extra spännande. HÄR kan man lyssna på låtarna. Jag tror jag kör direkt på mitt utlåtande.

Lili och Susie - Show me heaven
Haha, jag kan ju inte låta bli att gilla det här alltså. 80-tals pop slår aldrig fel. Smått penibelt, men så är fallet. Inget jag kommer rösta på, men jag kommer lätt dansa loss lite om jag känner mig själv.
4 av 5

Lasse Lindh & Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter
Denna mannen lyckas alltid, förstår inte hur man kan vara ett sånt musikaliskt geni. Detta är en riktig bli-på-gott-humör-dänga i upptempo. Åh, jag ska rösta som en get. Tyvärr tror jag resten av sveriges befolkning är för smaltänkta och röstar hellre på mainstream-pop, så vette tusan om denna har någon chans. Jag ska göra mitt bästa för att den ska gå vidare i alla fall, säg adjö till studiebidraget. Den påminner lite om "Du skär", på nåt vis. Fast denna är mycket muntrare.
5 av 5

Jennifer Brown - Never been here before

Mysig röst, sen är jag ju svag för ballader i alla former. Den låter riktigt bra, men jag tror det är en låt som växer, just nu känns den lite halvbra bara. Gör hon detta bra live kan det gå riktigt bra i röstningen tror jag.
3,5 av 5

H.E.A.T - 1000 miles
Måste erkänna att jag tycker den här är rätt bra, faktiskt. Mycket bättre än Poodles-trams i alla fall. Jag gillar att den varken är jätteupptempo eller jättelugn. Härligt lagom. Hoppas de gör det bra live, bara. Det kan gå hur som helst.
3,5 av 5

Markoolio - Kärlekssång från mig
Marko Lethosalo, sicken lymla stjärna. Tyvärr har jag läst att han sjungit galet falskt på repetitionerna och att låten är ett dåligt försök att vara rolig, men av den snutten jag hörde så är den bara allmänt härlig! "Så vänta dig ingen kärlekssång från mig, någon smäktande ballad kommer inte att bli av". Suger den live får jag väl vänta tills den kommer i studioversion så jag får lyssna på den då istället. Jag gillar't i alla fall.
4 av 5

Amy Diamond - It's my life
Jag har alltid haft nåt emot Amy, men hennes låtar tycker jag om, konstigt nog. Har massa låtar med henne på min ipod som man inte tröttnar på, huhu. Denna är inget undantag, jag gillar den, väldigt härlig melodi måste jag säga. Trodde hon inte skulle kunna slå förra årets låt, "Thank you", som var en sån lymla bli-glad-dänga, men den här är lätt på samma nivå.
4,5 av 5

Cookies n Beans - What if
Jag tycker country är rätt mysigt, faktiskt. Sen blir det ju inte sämre av att Frida Öhrn från Oh Laura (oh, nu fick jag sommarfeelig och vill lyssna på release me) är med och sjunger som en gudinna. Har sett bilder på hur scenen ska se ut under deras nummer, neonskylt med "Cookies n Beans" i bakgrunden och lite allmänt countrytrevlig omgivning. Ett stort plus för munspelet jag hörde i slutet också. Sen vet jag inte om låten var så extremt bra, men jag tror den växer efter några genomlyssningar.
3,5 av 5

Måns Zelmerlöw - Hope and glory

Så sist men inte minst kommer lelle mums-mums. Jag gillar refrängen, det är lite E-type-refrängen över den på nåt vis, höhö. På ett positivt sätt. Sen har han en grym pipa och jag har läst att han ska bjussa på en hejdundrande show, så jag är mycket nyfiken. Låten ligger ännu inte på Cara mia's eller Brother oh Brother's nivå ännu, dock tror jag absolut att låten kommer växa efter jag hört hela låten. Lätt som en plätt.
4 av 5

Såhär hoppas jag att det kommer gå:
Final: Lasse Lindh & Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter
Final: Måns Zelmerlöw - Hope and glory
Andra chansen: Amy Diamond - It's my life
Andra chansen: Lili och Susie - Show me heaven, ev markoolio om han är bra live men av det jag har läst ser det inte så lovande ut...

Såhär tror jag att det kommer gå:
Final: Måns Zelmerlöw - Hope and glory
Final: Amy Diamond - It's my life
Andra chansen: Lili och Susie - Show me heaven
Andra chansen: Markoolio - Kärlekssång från mig (om det inte låter falskt, annars kanske typ Jennifer Brown eller H.E.A.T)

Det var allt från mig,
tjing tjong!
- h

dagens geni, 090212


jason mraz - prettiest friend
grym röst, härligt originell melodi och ruskigt genial text. full pott!

I wrote this for my prettiest friend
Who while trying not to prove that I care
Trying not to make all my moves in one motion and scare her away
Well she can't see she's making me crazy now
I don't believe she knows she's amazing how
She has me holding my breathe
So I'd never guess that I'm a none such unsuitable, suited for her

But if you ask me
The feeling that I'm feeling is complimentery
And oh, it goes to show
The moral of the story is boy loves girl
And so on the way that it unfolds is yet to be told

oopsie daisy

slutade tidigt idag, fick skippa webbdesignen och kom hem 1,5 timma tidigare än vanligt, helt underbart. dock brukar det hända som så när jag kommer hem tidigt att jag liksom glömmer bort att blogga. tyvärr även denna gång. men jag har faktiskt pluggat lite också, men måste plugga braaaaaanog mycket mer om jag ska klara provet imorn, jag fattar inte ett jota.

fast nu fastnade jag vid datorn på blocket för att kika på kameratillbehörs-annonser och på flickr för att kolla på snajsiga bilder. jag kom på att svarta ballonger kan lyfta en hel bild. ska nog fixa ett paket svarta ballonger till våren att fota med. så det sitter jag och gör medan jag lyssnar på schlagerradion fast jag egentligen borde plugga häcken av mig. sån är jag. skjuter upp allt till sista minuten.

äe nu ska jag bara lyssna liiiite till, sen försöka plugga lite.
undra på ifall jag kommer hinna göra nåt innan knutby - vägen hem börjar på 4:an.
adjö
- h

dagens sommarfeeling, 090211



tomas ledin - galen i dig

hittade ingen bra video till denna så det fick bara bli låten.
men åh. detta, mina vänner, är sommar. mysiga sommarkvällar. började sjunga på den i hissen på skolan av någon outgrundlig anledning och har haft den på hjärnan sen dess. så gälet bra.
tomas ledin är bäst. sommar hela han.

för dårar ljuger aldrig

Getting up, getting dressed, livin’ with this regret
But I know if I could do it over
I would trade give away all the words that I saved in my heart
That I left unspoken

hola amigos. dåligt med updates idag, men jag kom hem rätt sent och har lagat mat och duschat och grejat så jag har liksom inte haft tid, huhu. men nu läll. jag ligger i sängen i morgonrock och lyssnar på mysmusik. inte helt fel, inte!

har inte så mycket att dela med mig av idag faktiskt. har inget speciellt jag ska göra senare heller. jag vill se på nån film men jag vet att det inte kommer bli av. typiskt. och inget är det på tv heller. ajaj.

jag återkommer alldeles strax med en "dagens".
adjö för stunden
- h

do you know the muffinman who lives in drury lane

tjännarää. usch, har haft precis lika ont i ryggen idag som igår, om inte värre. tog en ibumetin på skolan så efter lunch kändes det inte så mycket, men när jag kom hem började det göra ont igen. typiskt min otur. så jag skämde bort mig med lite muffins istället. oturligt nog åt jag för stor del av smeten så jag orkade bara proppa i mig en muffin. illa, gunilla.

just ja, crap, nu har jag missat 36 minuter av shear genius. måste dra mig till tvn och se den sista biten.
adjö för stunden
- h



say cheeeeese-burger



erkänn, läcker.
mini-cheeseburger-dammsugare från FREDFLARE. endast $20 kostar den också. icke fyskam.
söt som sjutton i alla fall.

dagens tiopoängare, 090210




3 doors down - Let me go

har alltid älskat den här låten sen jag hörde den första gången när den var rykande färsk. kan inte tröttna på den heller!
enjoy


och du kunde smälta mitt hjärta bara genom att le

Åh du, du är så skön, så skön som något kan vara
och det krävs en idiot som jag för att sumpa nåt sånt här
Du är det bästa som hänt en idiot som jag

morrn morrn. här sitter jag och plågas. alltså fy friden, min rygg tar kol på mig. det började göra lite ont i morse på skolan, sen lite mer, kändes mest när jag skrattade, och nu gör det ont precis hela tiden. uääääk. har testat att skämma bort mig med varm choklad och lasse lindh men det hjälper inte, då är det illa. snart ska jag på kyrkan på smu:s årsmöte också. undrar om jag klarar mig igenom det utan att skrika p.g.a detta eviga ryggbesvär. fast nu är det typ inte ens ryggen, eller mjo, men mer ovanför svanskotan, typ. tycker inte jag sov konstigt heller så det borde inte vara det som är problemet. men min rygg spökar lite stup i kvarten tycker ja. drygt som bääääre den.

vi fick en lapp idag på skolan om individuella valet till nästa år. har lite beslutsångest. när jag först såg ämnena tänkte jag "ÅH! FOTO!" men nu har jag slopat det förslaget. den är 100 poäng, roligare med variation och ha två 50-poängare istället. körkortsteori tror jag får bli en av dom, smidigt. sen står det mellan desktopp (göra trycksaker, låter lymla skoj), bild och form eller ev. filmkunskap, men troligtvis inte. lutar mest åt desktopp (stavas så på lappen men det känns så.. fel?) men hm, ja. tror inte det är så många som väljer det heller så då kanske den inte ens blir av. dock skulle det som sagt vara roligt, för något inom det området kanske jag vill jobba med i framtiden.

nu ska jag ta det lugnt innan jag ska iväg igen.
vi hörs, du
- h

dagens bästa, 090209



lasse lindh - du skär

jag kunde inte hålla mig, var tvungen att posta dagens "dagens" nu på morgonen.
denna låten är så fördönat bra. lyssna och njut

du skär, skär som laser och jag
har inget vettigt försvar
att ens försöka värja sig saknar mening för
du skär, skär som laser och jag
förlorar hur jag än gör
för du är inte nån som man låser in och
inte nån som man har



dagens kvällsmys, 090208



eagle-eye cherry - save tonight
har alltid älskat edn här låten, kommer alltid göra det också

Go on and close the curtains
All we need is candlelight
You and me and a bottle of wine
Going to hold you tonight

We know I'm going away
How I wish....wish it weren't so
Take this wine & drink with me
Let's delay our misery

det var den veckan

det låter som en kliché och en lögn, en kärlekssång,
något patetiskt, men jag vill bara ha dig

så var den veckan över och en ny är på G. det är galet var snabbt det går. snart är det sportlov, så fruktansvärt skönt. jag är så skoltrötttttttttttttt så det är inte klokt. inte orkar jag öppna fysikboken heller fast vi har prov imorgon och jag kan inte ett smack. jag hatar fysik. verkligen hatar. och ändå valde jag teknik? varför undrar jag nu.

senare är det beck också. den här filmen är bra, flickan i jordkällaren. det dumma är att den slutar så sent så jag kommer vara död imorgon. typiskt.

nu vill jag knarka mer lasse lindh-låtar och texter.
jag skulle bara vilja lägga mig, blunda och lyssna ordentligt på låtarna för att kunna ta till mig precis vartenda ord, så man liksom kan bygga upp en liten "film" i huvudet samtidigt. men lägger jag mig och blundar nu somnar jag och det har jag inte tid med.
hejsvej
- h




dagens geni, 090208


lasse lindh - du kan få mig hur lätt som helst
lasse lindh, ett geni utan dess like. sitter och kollar massa av hans texter på letssingit nu, blår mållös varje gång. han kan den där snubben, alltså. usch så jag längtar till nästa lördag då jag ska ringa och rösta som en älg på hans melodifestivallåt.


Du kan få mig hur lätt som helst
något så simpelt som att du håller mig hårt,
blås på det onda, ta bort allting svårt

Åh kärlek, var inte kärlek
menat som något enkelt att ge
när blev kärlek så svårt att få



om jag kunde drömma

men jag får nå fel på mig själv. JAG SKULLE JU LÄGGA UPP EN DAGENS IGÅR. men jag somnade. såklart. trött som en käpphäst var jag. det får bli två idag istället då. om jag inte glömmer. hm.

jag och adina var ute och åkte stjärtlapp idag. det var en lite snöhög vid uthuset, typ 3-4 meter hög bara som jag kom på att man kunde åka i. men det var kul som attan trots att den var liten.

jag har fått låna "om jag kunde drömma" nu också. TJIHO. måste bara komma igång med att läsa också. "utökad version: edward berättar om första mötet med bella" står det på framsidan. jag kommer böla. typiskt.

 jag troooooooooor att jag ska se eagle eye nu. eller om det blir the derby stallion. sånt som märks.
adjö för stunden
- h

you're the reason why love has a name

"jag vet det låter B, men jag skiter i det"

hej. tror du inte jag glömde blogga ändå. så less jag blir på mig själv. åh.

anyhow. deltävling ett är nu historia. väldigt otippad kväll må jag säga. jag som aldrig gillat petra mede satt och skrattade som en gris åt hennes kommentarer. marie och sonja åkte, och emilia gick till final som jag inte ens vågat hoppas på. dock blev jag smått besviken på emilias framträdande. rösten var inte på topp och verserna var inga höjdare. men ändå kan jag inte låta bli att bli sprallig och glad så fort refrängen kommer. tror den är bättre som studioinspelning också, hihö. jag ska kirra den så fort som möjligt, det kan du, och jag citerar tobbe trollkarl på "på rymmen",  ninja-haja.

nu ska jag leta rätt på en "dagens", sen ska jag nog söva.
adjöken
- h

OOPS

Vi träffades liksom på chans
på nåt sätt ramla vi in i varann
och tänk att något jag alltid trott
skulle vara så svårt va så lätt


tjenare. jag kom just på att jag totalt glömt bort att blogga idag. jag har nött för mycket hemladdat. först när jag vaknade såg jag två avsnitt av fångarna på fortet, två avsnitt av på rymmen samt förra veckans wild kids på svt:play. friggin' underbart har det varit.

nu strax ska jag på musikal på kyrkan. mamma och adina är med. sen ska vi hem och knarka melodifestival och jag ska rösta upp alla mina stålars på emilias låt. mysigt. sen upptäckte jag att 23.05 börjar 2:an visa veronica mars säsong 3. lite mysigt sådär sent på lördagkvällarna. precis lagom tid, det är aldrig något annat på tv då och på lördagarna är man ändå uppe ganska sent. det var så galet längesen jag såg 3:e säsongen, har glömt bort mycket i början. så det ska bli skojigt.

nej, nu måste jag gå och fixa lite innan jag ska iväg.
jag hör nog av mig strax innan melodifestivalen med en "dagens" och troligen efteråt också med mina kommentarer om kvällen.
adjö så länge!
- h

krumeluren personifierad





please!

http://www.aftonbladet.se/sofismode/article4338629.ab

JA, SNÄLLA

dagens feelgood, 090206



emilia - you're my world

hehe, jag var bara tvungen. när jag får tag på fullängdsversionen kommer den troligen dyka upp också, hihi

DELTÄVLING 1, 7 feb, göteborg

NU har jag lyssnar igenom hela startfältet på svt.se. tyvärr verkar det inte vara mycket att hänga i julgranen direkt... jag kör en sammanställning här nedanför då.

1. Nina Söderquist, "Tick tock"
här hade jag höga förhoppningar, hon är ju så galet grym + att hon är från alfta så man vill ju heja lite extra därför. men tyvärr var inte låten nån höjders i mina ögon. den är lite mellanmjölk. dock har den potential att växa, den kanske är bättre live dessutom. jag vet inte. sånt som märks, I guess.
3 av 5

2. Jonathan Fagerlund, "Welcome to my life"
det känns som jag är den enda som vet precis vem jonathan fagerlund är :o men det kan bero på att jag var tv-nörd redan i mina yngre dar och kommer ihåg honom från när han var med i super troopers, har han på skiva och vhs. dessutom hade jag en crush på honom när jag var liten, HAHA. anyway, den här låten är för lam. jag kommer säkert lyssna på den i sommar, den är lite glad på det viset, men mja. under den där minuten tyckte jag det verkade för tråkigt i alla fall. men vi får se hur det blir live.
3 av 5

3. Shirley Clamp, "Med hjärtat fyllt av ljus"
denna hade jag galet höga förväntningar på. jag menar, shirleys pipa till en ballad med ett sånt vackert namn, det kan ju inte gå fel, tänkte jag. men jag tyckte svt klippte låten för konstigt. det är den sista minuten, från höjningen till sluttonen. man vill ju höra mitt i låten, annars blir det så fel. men jaja. den verkar sådär :/ tror dock den är mycket bättre live och att den växer, så var det t ex med "empty room" förra året. svt spelade bara en bit av refrängen, ingen vers eller nåt vilket gjorde att den kändes lite lam, sen när man hörde hela blev det helt annorlunda.
3 av 5 här med

4. Scotts, "Jag tror på oss"
det här är alltså låten linda bengtzing tackade nej till. det tyckte jag hon gjorde rätt i för det här är inte bra alltså. jag som hade så höga förväntningar på scotts, tycker dom är lite småhärliga. men så fick dom den här tråklåten. nej, absolut ingen höjdare. tror inte ens den kan växa i mina ögon, inte ens live. men man vet aldrig.
2 av 5

5. Emilia, "You're my world"
jag gillar emilia sen innan, men trodde ändå att den skulle vara lite medelmåtta, lite tråkig, om jag ska vara ärlig. så hör jag den och fastnar direkt. åh, jag blir glad av den. äkta min smak. jag kan inte sluta nöta den på svt, huhu. dock är jag rädd att den är för smal för att gå vidare, tyvärr. men går hon inte vidare kommer singeln ut snabbare och jag kan tanka hem den. det är ett litet plus i kanten. för jag ska ha den.
5 av 5 (av det lilla jag hörde i alla fall)

6. Alcazar, "Stay the night"

jag har aldrig riktigt gillat alcazar. låtarna är trallvänliga och så, men usch, jag vill inte att de ska vinna eller nåt. för tråkiga. jag vet inte, men nej. I dislike. och denna låt var inget undantag, jag gillar den inte alls. vidrigt dålig är den inte, man klarar av att lyssna på den, men blä. nej, den ska inte gå vidare.
2 av 5

7. Caroline af Ugglas, "Snälla, snälla"
jag måste erkänna att jag tycker caroline af ugglas är så gälet skön. härlig röst och musikstil också. jag gillar faktiskt att rösten spricker lite nu och då, det är det som är charmen. så är hon skitkonstig på scen också, det är roligt. just den här låten vet jag dock inte riktigt med. man hör så lite i preview'n. tror inte den går vidare, men jag ska nog fixa hem den för den var lite sådär kvälls-mysig tycker jag, haha.
3,5 av 5

8. Marie Serneholt, "Disconnect me"
blö, vad jag inte står ut med den här människan. äckligt sönderspacklad tant med britney-pipa (inget positivt). uäk. tror dock låten kan bli farlig. den sätter sig på hjärnan och melodin passar till sammanhanget. faktiskt verkar den rätt bra. synd bara att denna skunk blev tilldelad den. well well. vi får se hur det blir live.
3,5 av 5

såhär hoppas jag att det går:

Final: Emilia - You're my world
Final: Nina Söderqvist - Tick tock
Andra chansen: Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
Andra chansen: Shirley Clamp - Med hjärtat fullt av ljus

... men såhär tror jag att det går:
Final: Marie Serneholt - Disconnect me
Final: Shirley Clamp - Med hjärtat fullt av ljus
Andra chansen: Alcazar - Stay the night
Andra chansen: Scotts - Jag tror på oss

förlåt för galet långt inlägg, men ni får överleva.
kommentera!

- h

helgggggggggggggggggg

morsning. nu har vi precis slutat datorkunskapen och hämtat macka. camilla ska bara göra prov, sen får jag skjuts med henne hem så man kommer hem tidigt idag HEEHeh. sen när jag kommer hem hoppas jag att mamma hämtat ut paketet från H&M, sen ska jag lyssna på melodifestivallåtarna inför morgondagen. friggin' lovley.

tror jag ska lägga ut en ny "dagens" strax också (som kompensation för gårdagen då jag inte hann med  någon) medan camilla gör provet så jag har nåt att trixa med under tiden. vad sägs om det va, hubbe.

adjö för stunden
- h

bara ila, ingen vila

godkväll. uäk, seg dag idag. dessutom ska jag svara på frågor om "en riddares historia" samt plugga företagsekonomi ikväll. jag som bara vill ta det lugnt, ju. oh, this sucks. som om inte det var  nog är det fysikprov på måndag också. kan ingenting så helgen blir bara en stresshelg antar jag. blä blä blä blä. värsta som finns. jag som bara vill njuta av ledigheten, se på tv och kolla på hemladdade filmer nu under helgen. så typiskt.

på lördag smäller det. melodifestivalen kör äntligen igång. jag är så nörd så det finns inte. jag längtar som en get tills imorgon kl 13.10 då man får lyssna en minut på varje låt inför lördagen. så runt den tidpunkten imorgon kommer jag nog med ett utlåtande av låtarna samt placeringsgissningar och betyg. jag gillar sånt så ni får så lov att stå ut me't helt enkelt.

näe nu måste jag börja skriva på svenskauppgiften hära.
adjöken
- h

dagens vackra, 090204



the click five - empty
lyssna och njut av härligheten är det enda jag har att säga.

harmonica



jag vill också kunna spela munspel. (finns på roligaprylar för 49 riksdaler, för övrigt)
teach me, yes? jag tror vi har ett gammalt äckligt liggandes nånstans.

gnägg

"I remember quiet walks
and sitting in the kitchen talking
aching for another place to be
"


hej geten
. kom just ut ur duschen, jag. hade helt glömt bort att jag var äcklig och lökig, jag satt och tittade på fångarna på fortet som jag laddat hem inatt. nära att jag hade glömt bort det helt, alltså. bläk. men nu är jag inte svettlöken åkte längre, det känns lite skönt sådär. justdeja, fångarna på fortet. vilken underbar serie. jag höll på att dö lite när jag såg att det fanns massa avsnitt på tankafett, jesus. så nu när jag kom hem från skolan satt jag och mamma och blev nostalgiska. magnus samuelsson var med. vilket lymla stjärna. gick in i en cell, drog upp svärdet (som gunde för övrigt inte kunde rubba en millimeter) som om det vore en fjäder, högg av repet i ett nafs, tog nyckeln - färdig. ska lätt fixa fler inatt. måste kirra på rymmen också, såg att det fanns ett avsnitt på tankafett. i och för sig var det inte med hjalle och heavy, men jag överlever nog ändå ska du se.

hade låten jag nu kommer tipsa om funnits på youtube hade den lätt blivit "dagens glädjetjut", men nu fanns den inte där så jag får helt enkelt ge den som tips ändå och ge en annan "dagens" lite senare ikväll.
popsicle - 18 years. den är med i tsatsiki morsan och polisen. mysig rulle för övrigt. men tillbaka till ämnet, holy cow vilket underbar låt. det var en annan popsicle-låt som var med i tsatsiki som jag hade letat efter i flera år men aldrig hittat, men när jag fick den jag letade efter och den här låten på mailen av en schysst filur, så var den ändå 18 years jag föll för mest. alltså jag älskar den. underbar melodi, härlig text, mysig röst. inga fel, bara rätt rätt rätt.

ånej, nu blev det ett sånt här långt inlägg utan innehåll igen fast jag skulle sluta me't. typiskt.
jag slutar här då.
adjöss
- h

mama always said life's like a clock of chocolate...



söt? japp. detta är en chokladklocka. det är som en korsning mellan ett gök-ur och en tuggummiautomat. skulle inte sitta helt fel att ha en sån i sitt hem som delar ut godis stup i kvarten, yes. finns på ROLIGAPRYLAR för 289 spänn.

dagens rysare, 090203



ray lamontagne - lessons learned
åh, man får ju gåshud alltså. har älskat denna sen jag hörde den första gången i ett one tree hill-avsnitt. lyssna och njut

sanning eller konsekvens

Jealousy turning saints into the sea
swimming through sick lullabies
Choking on your alibi
But it's just the price I pay
Destiny is calling me
Open up my eager eyes
'Cos I'm Mr Brightside

he-he-hej
. en liten dags-update, hära. hade matteprov, slutade tidigt, kom hem 1,5 timme tidigare. gälet skönt att sluta tidigt. dock när jag kom hem hade jag såklart ingen nyckel och det finns ingen undangömd så pappa fick komma och låsa upp. typiskt. blö. men nu sitter jag här i soffan och ser på film. "sanning eller konsekvens", svensk ungdomsfilm från '97 eller nåt HAHAHAHAHAHA. den är så. sjuk. dåliga skådisar och allt är jätte-nittiotal. huhu. så lite creepy att hon som spelar huvudrollen spelar syster till han som är tobbe i eva och adam, och i eva och adam-filmen spelar hon tobbes tjej? qué?! incest typ.

sen ska jag nog se "eagle eye" med shia labeouf från disturbia, om nu inte nya one tree hill eller gossip girl har hunnit laddas hem. problemet är att nåt as på tankafett hade spoilat om slutet så jag är inte lika peppad att se den längre. åh, jag hatar folk som gör allt för att förstöra för andra. die.

nu ska jag fortsätta titta på denna konstiga film medan jag käkar chips och dricker oboy.
adjö
- h

money well spent

körde min regelbundna prylside-koll och hittade denna pärla på FREDFLARE för $14



hejdlös snygg är den. ojojoj. vinyl och kassettband. det är grejen, det.

dagens happyface, 090202



the killers - mr. brightside

möms, jag älskar den här. jag hittade den först för nån dag sen när jag lyssnade igenom massa mcfly-låtar, så fick jag en liten crush på deras cover av denna låten. enjoy!

Funderingar

jag har tänkt till lite. jag undrar om jag ska försöka slå ihop "pimp my day" och den här bloggen litegranna. för jag tänkte, shit, det kan inte vara någon som tycker det är roligt att läsa många långa inlägg per dag som handlar om absolut ingenting. men om jag däremot typ tipsar om musik, som jag brukar, kanske nån film då och då om jag sett nån bra, någon rolig pryl om jag hittar en sån, osv. så det inte BARA blir skitsnack, liksom.

vad tycks om det va?
ni har chans att påverka nu vettni.

äe nu har jag lovat adina snorvalp att spela kort med henne.
och imorgon är det prov i matte, igen. dö.
- h

dagens mys, 090201



mcfly - falling in love
den är så grymt härlig, den här låten. var ett tag sen jag hörde den sist men ojojoj. så bra den är.

HAVET ÄR DJUPT

hola. jag sitter i soffan och har massa färg i skallen. det kliar nåt så fördönat så jag smäller av snart :((( uäk.
under dagen har jag lagt över massa tjosan från segdatorn till min dator, duschat, sen kom kusinvitamin andré hit och formaterade om segdatorn så nu är det inte fullt lika seg längre. huhu. duktig grabb. och nu kom bella bus och kamela hit och började färga håret på mig! och camilla sitter och sjunger singstar för sig själv :) go vettu.

oj, jag glömde skicka iväg inlägget så nu har det gått en liten stund sen sist, huhu. nu sitter jag med slingor i håret istället. spännande. för mig i alla fall. och camilla kör singstar som vanligt :) busfia.

äe nu har jag inget annat att skriva. vi hörs.
- h

No, no, no, nothing's wrong with dreamin'

I wonder what it's like to be loved by you
I wonder what it's like to be home
and I don't walk when there's a stone in my shoe
all i know that in time I'll be fine

tjabba. uäk, jag somnade sent och vaknade tidigt idag. men lika bra det, för min extremt hyggliga lillasyster sa till mig igår kväll, typ en kvart innan carro och rebecca hälsade på, att vår kusin skulle komma och formatera om segdatorn dagen därpå (alltså idag). riktigt bussigt. så jag är tvungen att sitta och lägga över grejer på usb nu, precis hela förmiddagen, för den är så seg så en säsong av en serie tar drygt en timme att lägga på usb. och jag överdriver inte ens. detta kommer ta evigheter :( jag som hade tänkt mysa med film och massa, men icke, den drömmen tog hon död på direkt. såklart.

just nu lägger jag över boston public. 40 min kvar. die die die. så medans får jag sitta och lyssna på spotify. dagens knark är mcfly. det var ett tag sen nu som jag hade en ordentlig mcfly-period. men det kommer väl snart igen tänker jag. det är lite extra kul att lyssna på dom på spotify för då kommer det ut massa olika versioner av låtar, typ som nu hittade jag "five colours in her hair (US version)", låter inte lika som albumversionen! sånt är skoj.

jag har även hunnit pimpa upp skrivbordet på datorn litegranna. fixat objectdock igen (för jag tyckte det var så grymt smidigt sist. och snyggt. huhu), fixat hem massa roliga ikoner samt trixat till ett litet wallpaper! åh det är så roligt att mixtra med sånt. I like.

mjo. nu ska jag väl fortsätta mysa till mcfly medan segdatorn står och arbetar.
adjö
- h



RSS 2.0