där rök de julklappspengarna

idag slog jag äntligen slag i saken och beställde mig en dvd! regionsfri (viktigt!), usb-port och allt. verkar bra. dessutom är den av märket centrum som min gamla puss-dvd (may he rest in peace) hade. så det borde bli bra. adina beställde en likadan i samma veva. wannabe.

sen beställde vi singstar disney på cdon och tack vare mitt kära csn-kort blev det fraktfritt och eftersom adina och jag delar på kostnaden blir det bara 160kr var.

så dvdn kostade 400, singstar 320 delat på 2, alltså 160. 400 + 160 = 560kr.
jag fick 500 i julklappspengar. mindre än vanligt eftersom jag fick en ipod + rum.
så efter julens inköp har jag bara 750kr att leva för i januari. hur ska detta gå. äh, det löser la sig.

nu ska jag se slutminuterna av are you smarter than a fifth grader och sen blir det körslaget för hela slanten!

adjö
- h

pippi longstocking

efter min sommarabstinens igår, lade jag över all musik på ipoden och gjorde sen en on-the-go-spellista med sommarmusik............ sen fick jag nå städryck (mitt rum = krigsruinerat samhälle) så nu ser det fridfullt ut här inne för en gångs skull. ska försöka hålla så till nyår but no promises.

nu har jag i alla fall vaknat och sitter i soffan med ett godishalsband, en snickersbit och en uppäten tobleronebit samt vatten och ser på pippi på rymmen. det, mina damer och herrar, var inte igår. pippi är grejen. fast jag hade hellre velat se pippi på de sju haven. jag älskade den när jag var liten.

axel har ringt under tiden jag sovit och har velat att jag ska komma och scrappa med honom för lille pojken har fått scrapsaker i julklapp :) eller födelsedagspresent eller hur det var. goding. jag tror jag ska åka en snabbis dit senare.

men nu är det pippi som gäller.
adjö!
- h

tvärvändning

det var en mysig jul :')
fick min efterlängtade ipod och singstar abba + lite till, ska beställa lite från internet nu innan skolan börjar också, t ex dvd och singstar disney :)

känner man mig väl skulle man kunna tro att jag är snordeppig nu för att julen är över. faktum är att jag var helt övertygad om att jag skulle vara det också.
men här sitter jag på juldagen och har världens sommarlängtan. jag har aldrig sommarlängtan annars. det är alltid jul som gäller, liksom. men nu sitter jag och ser på nåt program på ettan om allsång på skansen. jag dör verkligen. jag tror jag har blivit sommarfrälst. jag vill göra massa. sitta ute sent på sommarkvällarna och bara vara. campa i orbaden. lyssna på sommarmusik. äta jordgubbar. knäppa kort i solskenet. vara stammis på kägelholmen. mysa framför morden i midsomer. allt sånt.

tänk att åka utomlands nu. aldrig förr har jag varit så sugen på att åka till ett soligt land på semester men nu under den här lilla stunden blev jag så vidrigt less på vintern att jag bara vill åka bort och känna sommartider.

snälla, finns det ingen nånstans som är lika knäpp som mig och längtar lika mycket som jag? jag kreverar.

jag kom åtminstone på några nyårslöften jag ska göra mitt bästa för att hålla. nyårslöften har inte varit min grej, har brukat "lova" att jag ska sluta bita på naglarna med det går aldrig. dödsdömt.
nu är jag peppad. en ny start. 2009 ska bli mitt år. var så säker.

god kväll och må så gott.
- h

joy to the world

weho! äntligen!

jag sov rätt bra i natt, somnade snabbt med. trodde jag aldrig. det enda dumma var att jag drömde mardrömmar. höh. men jag sov relativt gött ändå. så jag vaknade vid åtta, tror jag aldrig sovit så länge en julaftonsmorgon någonsin! brukar alltid vakna senast sju eller nåt och inte kunna somna om. dock har min boxerdosa försvunnit spårlöst under natten så jag gick upp till tv-rummet och såg på musses magiska jul istället :) underbart mysigt.

sen fick adina och jag öppna ett varsitt paket. jag fick - tamtam - en toblerone. EHEhe. gott men ja. så fick adina paketet från mig. singstar summer party. :)))) så vi har spelat oss hesa.

efter det lugnade vi ner oss med lite martha stewart i brist på annat juligt på tv (KATASTROF att det inte visas nå annat än spelprogram och reklam en julaftonsmorgon?!), sen blev det "hitta nemo" som gick på ettan. jag älskar den filmen. så nu har pappa och jag tittat lite på den gamla versionen av kalle och chokladfabriken så jag tror jag ska gå upp och se på fortsättningen. jag fick bara lite datorabstinens ett tag så jag var tvungen att gå ner hit och stilla mitt behov.

ha en fortsatt trevlig julafton!
- h

exakt två och en halv timme kvar


"Mr Hanky, The Christmas Poo

Small and Brown, he comes from you
Sit on the toilet, here he comes
Squeezin' 'tween your festive buns
A present from down below
Spreading joy with a 'howdy ho'
He's seen the love inside of you
'Cause he's a piece of poo"

hej. här sitter jag. väntar på att det ska bli tid att se på the preacher's wife som jag traditionellt gör kvällen före julafton för en ultimata julkänslan.

men innan den stunden är inne sitter jag jag njuter av vacker julmusik.
"mr hanky the christmas poo". den är fin <3

mamma försöker banka i oss att ha en datorfri dag imorgon, i alla fall tills på kvällen när vi kommer hem. hon tycker vi borde mysa och umgås istället? galna kvinna. hoppas jag överlever. tveksamt må jag säga. menmen.

puss och kram, öjvin.
- h

grötmys

"pickin' up the pieces from your past but there's nothing more to gather"

här sitter jag och glor på one tree hill i godan ro. det är ett av mina favoritavsnitt som går på 5.an nu så jag sitter klistrad.
strax ska vi på grötmys. åh, vad härligt det ska bli! jag längtar som en ost.

och precis i samma ögonblick jag skrev "ost" kommer adina in och säger att vi ska åka.
tajming.

god jul sockertopp.
- h

it hasn't felt like home before you

"Now here's the sun, come to dry the rain
Warm my shoulders and relieve my pain
You're the one thing that I'm missing here
With you beside me I no longer fear"

joshua radin är bäst. jag smälter. bäst melodier. bäst röst. bäst text. bäst allt. jag bara njuter.
jag ska fixa en skiva med joshua till bilen. bara joshua-låtar. mysmusik som hette duga.
jag tror jag ska byta ringar i kyrkan med en joshua radin-sound-a-like. om jag hittar nån duglig.

jag borde sova snart men jag kan inte slita mig från min underbara playlist innehållande just joshua.
imorgon blir det dusch tidigt på möra, sen åka en snabbis till lachen och ester och sen mot kvällningen blir det traditionellt grötmys hos familjen mårtensson. underbart mysigt.

så egentligen borde jag fixa joshua-skiva nu på en gång? så vi kan lyssna i bilen på väg till alla ställen.
how clever of me.

puss
-h

 

honey, I'm hoooome

har haft noll blogglust den senaste tiden, men nu sitter jag och är rastlös som bara den så jag tänkte slinka in ett liten inlägg (:

tänk. bara tre dagar kvar nu. helt otroligt. jag längtar.
dock är tiden precis innan jul vanligtvis den mysigaste, för på själva julafton är allt så stressigt. inte i år, kanske, eftersom att vi ska vara hemma hela förmiddagen, men annars brukar det vara så.

anyhow.

idag har jag bara varit hemma. jag vaknade säkert tidigt egentligen, men jag vägrade gå upp så jag låg och halvsov i sängen i flera timmar fram till tolv. mysigt värre. för så fort jag kliver upp ur sängen blir jag rastlös. typiskt att alla filmer jag tänkt se nu under lovet försvann p.g.a att min psykdator dog och behövde byta hårddisk. katastrof.
det enda vettiga jag gjort idag är att jag städade köket och julfixade lite; tog ner miniplastgranen och klädde den, fixade en julpyntskål med gamla julkulor och sånt, tände massa ljus och bytte stolsdynor, t ex. hoppas mamma blir glad som en undulat när hon kommer hem och ser förändringen. köket såg ut som ett bombnedslag med skägg innan, nu är det julstämning så det skriker om det! jag är nöjd.

skönt att alla julklappar är fixade också. nöjd med alla blev jag. jag hittade nåt till både mamma, pappa och adina som passar dom perfekt.
och galet att jag fick ryck igår att göra en liten hög julkort till lite folk! trodde aldrig jag skulle orka. men det blev av till slut så vi åkte med några sent igår kväll och resten får vi väl åka med imorn eller så.

usch, nu pratar jag bara tråk som ingen bryr sig om, men det är skönt att skriva av sig lite av det senaste i alla fall. hehe.

ska försöka skriva något mer innan jul, men i fall det inte blir av så önskar jag alla en riktigt god jul!
- h

RSS 2.0